HANDAVERK - Ann-Marie Alskog - Broderi, screentryck, keramik, glasfusing

HANTVERK

Kurser

FRITT SKAPANDE BRODERI- Måla med nål och tråd

Vi skapar med olika broderitekniker och material, men även trycka och färga på våra tyger för att ha som grund för broderierna.

Kursen riktar sig både till nybörjare och mer erfarna som vill inspireras tillsammans med andra.
/picture-033.jpg
/img_2532.jpg
/picture-050.jpg

RAKU-bränning i Bålsta

Raku är en gammal koreansk/japansk keramikmetod som ger de mest fantastiska och oväntade resultat. Vi bränner utomhus i en gaseldad ugn. Sedan reduceras keramiken liggande i sågspån en liten stund.

Vi träffades på Knarrbacken i juni för att rakubränna tillsammans. Solen skiner som vanligt, om inte kommer vi tillsammans överens om annan dag. Vi håller på tills vi är klara. Det brukar ta till kl. 15.00 ungefär, beroende på hur mycket vi har att bränna. Ta med fika/lunch och långärmad bomullströja samt täckande skor.

Vi glaserar de redan skröjbrända alstren tillsammans några dagar innan så att det hinner torka ordentligt. Glasering tillsammans några kvällar innan.
Pris för kursen är 790:- /person, inklusive gas, ugn och handledning. Materialkostnad tillkommer för lera och glasering.

Anmälan till [javascript protected email address]
/img_4022.jpg

GLASFUSING - Kurser

i Bålsta genom Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län. Vårens kurs är inplanerad till söndag den 17 noveber 2019 kl. 10.00-14.45 på Knarrbacken i Bålsta. Ytterligare en kväll tillkommer för slipning och formläggning. Under våren 2020 blir det glasfusingkurs igen och då söndag den 1 mars.

picture-027.jpg

Mer information finns på Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala läns hemsida. För frågor kontakta:  [javascript protected email address]

KERAMIK - kurser

Keramikkurserna i Bålsta fortsätter som de senaste 25 åren. Om du är intresserad att göra din egen stengodskeramik hör av dig till Vuxenskolan i Uppsala län med kontor i Enköping www.sv.se/uppsala.

Vårens kurser börjar måndag den 20 januari 2020 kl. 18.30-20.45 för måndagsgruppen och den 26 januari 2020 kl. 10-13.15 för söndagsgruppen.

SCREENTRYCK med Thermoscreenramar

screentryck på tyger, disktrasor, väskor, kläder m.m. Läs mer på www.thermoscreen.n.nu under fliken kurser. 

img-3727.jpg
Helgkurs i "Screentryck och broderi". Vi trycker mönster med thermoscreenramar (screentryck) på egna tyger, som vi sedan broderar på. De som vill trycker även på disktrasor, handdukar, örngott, tygkassar, t-shirts, skjortor eller fina papper som man kan brodera på. Vid tryckningen använder vi thermoscreenramar med färdiga motiv. Anmälan till [javascript protected email address]. Datum och kurskostnad enligt överenskommelse och beroende på antalet deltagare i gruppen.

 

GLASETSNING- kurs

Du kan etsa proffessionella mönster på dina glas, marmeladburkar och spegelglas. Glasetsning är en kemisk påverkan på glaset, till skillnad mot gravering och blästring som är mekanisk påverkan, så att det uppstår ett mönster.

glas-028.jpg 

Kurser i glasetsning är lätt att genomföra på valfri plast eftersom det enda som behövs är etskrämen samt siluettplast. Mönsterpärmar finns för den som inte har egna mönster till sitt skapande. Grupper som är intresserade att prova glasetsning hör av sig till [javascript protected email address].

RAKUBRÄNNING -kurs

En vacker dag i juni bränner vi raku i Bålsta. Vid intresse kommer vi att göra det även 2020. Skröjbränt gods medtages. 
Anmälan till [javascript protected email address] eller 072-5882144. Pris 790:- (materialåtgång tillkommer).

rakuresultat16-a-ms-fat.jpg

På försommaren, när fåglarna har återvänt och solen skiner, träffades vi för att rakubränna en hel dag.

raku5-juni-04.jpg

                

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)