HANDAVERK - Ann-Marie Alskog - Broderi, screentryck, keramik, glasfusing

HANTVERK

Kurser

FRITT BRODERI 
kurstiden var augusti 2018 på Biskops Arnö folkhögskola och kommer troligen tillbaka 2019

De fina omgivningarna på Biskops Arnö och sommarlandskapet inbjuder och inspirerar till att skapa fritt med broderi. Vi ska inspireras av miljön, naturen och de historiska byggnaderna på Biskops Arnö. Brodera det som finns i närmiljön, men på olika sätt. Vi kommer att skapa med olika broderitekniker och material, men även trycka och färga på våra tyger för att ha som grund för broderierna. Studiebesök med broderi kan komma att ingå.

Kursen riktar sig både till nybörjare och mer erfarna som vill inspireras tillsammans med andra. För att läsa mer och anmälan http://www.biskopsarno.se/brodera-det-du-ser-i-din-narhet/
/picture-033.jpg
/img_2532.jpg
/picture-050.jpg

RAKU-bränning
i Bålsta

Raku är en gammal koreansk/japansk keramikmetod som ger de mest fantastiska och oväntade resultat. Vi bränner utomhus i en gaseldad ugn. Sedan reduceras keramiken liggande i sågspån en liten stund.

Vi träffades på Knarrbacken li juni 2018 kl. 09:30 för att rakubränna tillsammans. Solen skiner som vanligt, om inte kommer vi tillsammans överens om annan dag. Vi håller på tills vi är klara. Det brukar ta till kl. 15.00 ungefär, beroende på hur mycket vi har att bränna. Ta med fika/lunch och långärmad bomullströja samt täckande skor.

Vi glaserar de redan skröjbrända alstren tillsammans några dagar innan så att det hinner torka ordentligt. Glasering tillsammans några kvällar innan.
Pris för kursen är 790:- /person, inklusive gas, ugn och handledning. Materialkostnad tillkommer för lera och glasering.

Anmälan till [javascript protected email address]
/img_4022.jpg

GLASFUSING - Kurser

i Bålsta genom Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län. Höstens kurs är inplanerad till söndag den 17 november 2018 kl. 10.00-14.45 på Knarrbacken i Bålsta. Ytterligare en kväll tillkommer för slipning och formläggning.

picture-027.jpg

Hör av dig via mail om du vill vara med.  [javascript protected email address]

KERAMIK - kurser

Keramikkurserna i Bålsta fortsätter som de senaste 24 åren. Om du är intresserad att göra din egen stengodskeramik hör av dig till  [javascript protected email address] eller Vuxenskolan i Uppsala www.sv.se/uppsala , tel. 018-102370.

Höstens kurser börjar 17 september 2018 kl. 18.30 för måndagsgruppen och den 16 september 2018 kl. 10-13.15 för söndagsgruppen.

SCREENTRYCK med Thermoscreenramar

screentryck på tyger, disktrasor, väskor, kläder m.m. Läs mer på www.thermoscreen.n.nu under fliken kurser. 

img-3727.jpg
Helgkurs i "Screentryck och broderi". Vi trycker mönster med thermoscreenramar (screentryck) på egna tyger, som vi sedan broderar på. De som vill trycker även på disktrasor, handdukar, örngott, tygkassar, t-shirts, skjortor eller fina papper som man kan brodera på. Vid tryckningen använder vi thermoscreenramar med färdiga motiv. Anmälan till [javascript protected email address]. Datum och kurskostnad enligt överenskommelse och beroende på antalet deltagare i gruppen.

 

GLASETSNING- kurs


Du kan etsa proffessionella mönster på dina glas, marmeladburkar och spegelglas. Glasetsning är en kemisk påverkan på glaset, till skillnad mot gravering och blästring som är mekanisk påverkan, så att det uppstår ett mönster.

glas-028.jpg 

Kurser i glasetsning är lätt att genomföra på valfri plast eftersom det enda som behövs är etskrämen samt siluettplast. Mönsterpärmar finns för den som inte har egna mönster till sitt skapande. Grupper som är intresserade att prova glasetsning hör av sig till [javascript protected email address].

RAKUBRÄNNING -kurs

En vacker dag i juni 2016 och 2017 brände vi raku i Bålsta. Vid intresse kommer vi att göra det även den 9 juni 2018. Skröjbränt gods medtages. Anmälan till [javascript protected email address] eller 072-5882144. Pris 790:- (materialåtgång ingår inte).

rakuresultat16-a-ms-fat.jpg

På försommaren, när fåglarna har återvänt och solen skiner, träffades vi för att rakubränna en hel dag.

raku5-juni-04.jpg

                

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)