HANDAVERK - Ann-Marie Alskog - Broderi, screentryck, keramik, glasfusing

HANTVERK

Presentation

Ann-Marie Alskog i Bålsta 

Min profilbild

ann-marie.alskog@hotmail.com
Skapandets och experimenterandets glädje överträffar det mesta Så kan jag sammanfatta presentationen av mig själv.
Att kombinera ett arbete som HR-konsult inom kommunal verksamhet med konsthantverk, både med egen tillverkning och som kursledare och föredragshållare inom både keramik, glas och broderi, ger en kontrast och omväxling i livet. Jag har hantverk och konst i mig sedan barnsben och skulle inte kunna leva utan det och den skapande processen.

Spänningen att testa en ny tillverkningsteknik och sedan se resultatet är en riktig höjdpunkt som inte kan beskrivas utan måste upplevas.

Intresserar mig även för och använder gamla tekniker såsom medeltidsbroderi, smygmaskvirkning, nålbindning, tvåändsstickning m.m.i mina arbeten.
Men det som ger extra spänning i tillvaron är att använda alla moderna textila material som går att kombinera med konstsömnad för hand eller på maskin.

Att flamfärga eller solfärga sina egna tyger, som sedan används för screentryck med egna foton som grund eller airbrusha ett softat mönster, där man inte innan vet exakt hur det blir, är så spännande.

Föreläser då och då med historia och konsthantverk som kombinerat tema.
Ett exemepl är ”En historisk broderi- och hantverksresa från Håbo till Uppsala”.

Kombinerar även gärna resande med att se och lära mer om andra kulturer och deras tekniker och konsthantverkstraditioner.

Utbildningar /utmärkelser / utställningar:
- Miaofolkens broderitekniker i södra Kinas bergstrakter – broderat med de olika byarnas kvinnor
- Kurser på Carl Malmstens Capellagården/Öland o. PKI-skolan/Lidköping
- Erhållit flera stipendier; bl.a. Håbo kommuns kulturstipendium
- Vinnare av souvenirtävlingen ”Håbos dalahäst”, anordnad av Håbo kommun, Skokloster slott och pastoratet. Vann med en vägglykta i keramik.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)